Bryggeriet

Som det ses på billederne arbejder vi med små bryganlæg, hvor alle processer håndteres manuelt, men med godt udstyr så der er styr på processerne, med præcis temperatur regulering, tider og mængder.

Her et par billeder fra bryggeriet samt fra de forskellige trin i brygprocessen.

Herunder vores to bryganlæg på hver 150 liter, hvilket giver ca. 110 liter færdigt øl. Billedet er taget under mæskeprocessen, med lågene af, til ære for fotografen.

Et bryg starter med at vi veje malt af og kværner på vores lille kværn. Sideløbende sætter vi vand over, som varmer op til mæskeprocessen.

Der kværnes med en skruemaskine

Vand opvarmes til mæskeprocessen

Klar til at tilsætte malten så mæskeprocessen kan starte

Der mæskes

Eftergydning så vi får de sidste enzymer og maltsukker med

Efter masken er fjernet koges urten med humle

Efter kogning køles ned til gæringstemperaturen

Der overføres til gæringstanken hvor gæren tilsættes. Efter gæring lagres øllet i 3-4 uger inden det nedkøles og gøres klar til tapning

Som brygmester er det vigtigt at følge smagen gennem processen

Tapning foregår med en flaske ad gangen. Herefter mangler vi kun etiketten og pantmærket

Endelig kan den gode øl nydes